Organizații, cluburi și laboratoare

Fii parte din comunitățile UPT

Studenții UPT au o multitudine de oportunități de dezvoltare profesională și personală, putând opta pentru participarea activă la acțiunile din cadrul organizațiilor studențești sau a cluburilor specializate.

Asociația de la 4

Liga studenților de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism este organizaţia non-guvernamentală şi non-profit a studenţilor Facultăţii de Arhitectură din Universitatea Politehnica Timişoara. Cunoscută datorită proiectelor cu caracter social-cultural pe care le organizează, a conferinţelor, expoziţiilor, workshop-urilor, training-urilor, concursurilor şi activităţilor de destindere realizate pentru studenţii arhitecţi, A4 devine o entitate ce promovează o educaţie alternativă celei academice. Aceasta invită la dialog între studenți, corpul didactic și administrația universității, precum și la dialog și colaborare între studenți, indiferent de domeniul de studiu. A4 militează pentru proiecte studențești multidisciplinare care să coaguleze și să formeze o conștiință studențească colectivă în Timișoara.

Vezi detalii

Liga studenților
Chimiști din Timișoara

Liga Studenților Chimiști din Timișoara este membră fondatoare ANOSR (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România), în cadrul căreia contribuie activ la mişcarea studenţească la nivel naţional. Aceasta își propune să reprezinte studenţii din Facultatea de Inginerie Chimică, Biotehnologii și Protecția Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara atât pe plan local, cât şi naţional. Totodată, prin proiectele pe care le desfăşoară, se doreşte dezvoltarea studenţilor din punct de vedere profesional, educaţional şi social.

Vezi detalii

Liga ETc

Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc) este o organizație non-guvernamentală, non-profit, apartidică, fondată în anul 1993, de către studenții de la Facultatea de Electronica și Telecomunicații din cadrul Universității Politehnica din Timișoara. Acțiunile și demersurile acestei organizații sunt menite să îmbunătățească mediul educațional, social și profesional al studenților pe care îi reprezintă. La nivel național este membru fondator al ANOSR, singura federație studențească din România recunoscută la nivel internațional ca membră cu drepturi depline în cadrul Organizației Europene a Studenților (European Students’Union – ESU).

Vezi detalii

LSH

Liga Studenților din Facultatea de Inginerie Hunedoara (LSH) a luat naștere încă din 1991, având o vechime de 25 de ani în reprezentarea studenților. Principalul scop este acela de a reprezenta studenții Facultății de Inginerie Hunedoara în Senatul UPT și Consiliul FIH și de a organiza acțiuni/activități cu și pentru studenți. Aceasta este membră a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, care reunește majoritatea organizațiilor studențești din România și are ca scop reprezentarea studenților atât din țară, cât și a celor din străinătate, prin realizarea mai multor activități, cum ar fi ateliere de pregătire, tabere studențești, dar și a altor activități, la care pot participa și membrii activi ai LSH.

Vezi detalii

LSFMT

Liga Studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara (LSFMT) este o organizație non-guvernamentală și non-profit, înființată în 1990, fiind prima organizație studențească din România și având ca scop principal reprezentarea drepturilor și intereselor studenților prin menținerea  legăturii constante cu facultatea, profesorii, companiile din domeniu, media, dar și diverse organizații din Timișoara. LSFMT desfășoară anual proiecte, precum: „Balul Bobocilor”, „Un dar – un zâmbet de Crăciun”, „Un mărțișor din partea LSFMT”, „Discuția de la cafea”, „MecArt”, „RoboManiacs”, „Conferința Internațională „Zilele Tehnice Studențești’’. De asemenea, organizează training-uri de dezvoltare, atât profesională cât și personală, workshop-uri și seri sociale.

Vezi detalii

Liga AC

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) este o organizație studențească ce reprezintă interesele studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare, și îi susține în viața socială și culturală. Unul din principalele obiective ale organizației este informarea studenților. În acest scop, Liga AC menține o legătură constantă cu facultatea, profesorii, companiile din domeniu, media, dar și diverse organizații din Timișoara sau de la nivel local. Implicarea în promovarea centrului universitar și a orașului Timișoara a dus la dezvoltarea altor două proiecte: Comoara Ligii AC, care se adresează studenților din țară.

Vezi detalii

OSTL

Organizația Studențească „Traian Lalescu” a fost înființată în 2010, dorind a avea o activitate axată pe reprezentarea studențiilor din Facultatea de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara, constituindu-se în baza unei libere asocieri a studenților din facultate. Aceasta este o organizație non-profit, al cărei scop este apărarea și promovarea drepturilor și intereselor studenților din Facultatea de Construcții din cadrul UPT, prin toate mijloacele de care dispune.

Vezi detalii

LSFEE

Liga studenților de la Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică este o organizaţie non-profit, creată pentru a apăra şi promova drepturile şi interesele studenților din Facultatea de Electrotehnică şi Electroenergetică Timişoara, indiferent de sex, religie, naţionalitate sau convingeri politice, prin toate mijloacele de care dispune. L.S.F.E.E. este membră a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), prima şi cea mai importantă federaţie studenţească, neguvernamentală şi apartidică, dar si membru fondator al Convenției Organizațiilor Studențești din Politehnică (COSPol) și al Minds Hub.

Vezi detalii

Liga MPT

Liga Studenților din Facultatea de Management în Producție și Transporturi  a fost înființată în anul 2009 și reprezintă studenții în structurile de conducere de la toate nivelele, fiind și membră a Fundației Județene pentru Tineret Timiș (FITT), a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România și a Convenției Organizațiilor Studențești din Politehnică. Organizația în cauză implică tinerii, aceștia având șansa să aducă o schimbare reală în lume și în propria viață. Orice student motivat poate deveni membru al LSFMPT pentru a-și schimba perspectivele și viziunea prin voluntariat.

Vezi detalii

Liga FSC

Liga studenţilor din Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării este organizația studențească non-profit ce reprezintă studenții din cadrul Facultății de Științe ale Comunicării. Scopul este de a lupta pentru studenți prin toate mijloacele de care dispunem. Liga FSC a fost înființată în septembrie 2017, iar de atunci a crescut și s-a dezvoltat cu ajutorul voluntarilor, dar și cu sprijinul Alianței Naționale a Organizaților Studențești din România (ANOSR) și al Convenției Organizațiilor Studențești din Politehnică (COSPol). Câteva dintre proiectele de suflet sunt Cafeneaua Comunicării, Charity Pub Quiz sau Secret Love Box.

Vezi detalii

Cluburi

Scopul cluburilor este de a susține atât excelența, cât și dezvoltarea personală extracuriculară a studenților.
Robotică/Embedded
Algoritmică
Formula Student

Laboratoare

Cercetarea, munca de laborator sau transpunerea în practică a unor teorii susține dezvoltarea competențelor profesionale în rândul studenților.
 • Data Center
 • Internet of Things
 • Inteligență Artificială
 • Tehnologii electrochimice
 • Surse de energie
 • Cristalografie
 • Televiziune
 • Automatizări
 • Automate programabile
 • Fabricație aditivă
 • Analiza mișcării corpului uman
 • Investigații ecologice
 • Măsurări 3D
 • Materiale și structuri inteligente
 • Roboți
 • Proiectare și imprimare 3D
 • Traducere și interpretare