„Privim în urmă cu mândrie și înainte cu încredere.”

conf.univ.dr.ing. Florin DRĂGANRectorul Universităţii Politehnica Timişoara

Având în spate tradiția de peste un secol a performanței, iar în față perspectiva noului secol, Universitatea Politehnica Timișoara, cea mai veche instituție de învățământ superior din vestul țării este în continuare un lider de necontestat al sistemului de învățământ superior pe plan local, regional, național și chiar internațional.

Astăzi, Politehnica timișoreană este o universitate dinamică, aflată în plină schimbare a paradigmei de cultură organizațională, cu accent pe transparentizarea și digitalizarea activității, profesionalizarea leadership-ului prin cursuri specifice adresate celor cu funcții de conducere, o universitate cu aproximativ 13.000 de studenți, aflată pe un trend ascendent, o universitate care a investit, în ultima perioadă, timp și resurse pentru creșterea numărului de proiecte în care este implicată, o universitate care a definit recent o strategie de internaționalizare a activității, care are în derulare o serie de investiții de anvergură și care și-a stabilit și un vast proiect pe termen mediu și lung ce are în prim-plan dezvoltarea orașului și a regiunii.

Universitatea Politehnica Timișoara se află într-un strâns parteneriat cu mediul economic și cu administrația din regiune, contribuind la creșterea atractivității Timișoarei ca oraș universitar, cultural și sportiv. Totodată, universitatea joacă un rol important în proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană, în încurajarea antreprenoriatului, în susținerea mișcării sportive, dar și în stabilirea strategiei energetice a Timișoarei și elaborarea unor soluții de regenerare urbană.

Noul secol al Politehnicii timișorene aduce cu sine dezvoltarea unor programe noi de studii în domenii de avangardă, centre de cercetare în inteligență artificială, microelectronică, securitate cibernetică și programe de cercetare multidisciplinară în colaborare cu alte universități. În plus, față de programele cu specific ingineresc, universitatea și-a asumat și o deschidere mai largă către domeniul artei, prin extinderea oportunităților de explorare artistică cu un nou centru multicultural bazat pe artă contemporană. Scopul principal este ca studenții să crească cu valorile Universității Politehnica Timișoara și să influențeze modul în care se dezvoltă societatea pe mai multe planuri.

Pentru studenții viitori și actuali, Universitatea Politehnica Timișoara reprezintă un mediu unde posibilitățile de dezvoltare sunt nelimitate. Având la dispoziție 56 de specializări de licență din care să aleagă, cursuri bazate pe actualele tendințe din piața muncii și profesori bine pregătiți, elevii aleg UPT pentru a se forma profesional, a face față provocărilor și a crește ca adevărați specialiști. După absolvire, 90% dintre ei își găsesc un loc de muncă bine plătit, în specializarea pe care și-au dorit-o și au urmat-o. De altfel, chiar dacă majoritatea studenților UPT nu sunt timișoreni, ei rămân aici după absolvire, orașul, cu o industrie în plin avânt, oferind cele mai avantajoase oportunități de carieră, în special tinerilor ingineri, din ce în ce mai căutați în societatea tot mai tehnologizată de azi.

Descoperă UPT prin joc

Intră în joc și descoperă universitatea care îți poate schimba viitorul!