Beneficii studenți

Accesează avantaje unice

Universitatea Politehnica Timişoara dispune de o infrastructură care garantează desfăşurarea în cele mai bune condiţii a activităţilor didactice şi de cercetare. Preocuparea pentru constanta modernizare a căminelor, echipamentelor, laboratoarelor atestă implicarea universității în generarea unui campus de nivel European.

Cazare în cămine studențești

Baza materială a universității cuprinde 16 cămine studențești, care au capacitatea de a asigura un loc de cazare pentru toți studenții solicitanți. Recent renovate, căminele sunt dotate cu conexiune internet, cablu TV, frigider în cameră, săli de lectură, bucătării și spălătorii.

Transportul în comun gratuit (STPT)

Studenții beneficiază de transport gratuit pe baza cardului STAT sau a carnetului de student.

Policlinică studențească

Studenții UPT beneficiază de asistență medicală gratuită în cadrul Policlinicii Studențești care oferă servicii de: medicină generală, stomatologie, ORL, dermato-venerologie, interne, ginecologie, oftalmologie, recoltare analize de laborator și planning familial.

Platformă educațională online

Campusul Virtual al UPT este un mediu educațional de suport academic pentru toate facultățile UPT şi pentru învățământul la distanță.

Târg de cariere

Anual sunt organizate două ediții ale evenimentului ,,Zilele Carierei”, unde zeci de companii vin cu oferte de carieră pentru studenți și absolvenți.

Antreprenoriat pentru studenți și absolvenți

Universitatea Politehnica Timișoara a câștigat două proiecte cu finanțare europeană ce însumează aproximativ 5 milioane de euro: programul „Innotech Student” prin care studenții pot primi o finanțare de până la 100.000 de euro pentru start-up și programul „SUS RURAL” unde tinerii din mediul rural, care vor să își deschidă o afacere, pot accesa până la 200.000 de euro.

Finanțarea participării la competiții naționale și internaționale

Pentru studenții care se remarcă la competiții în diferite domenii, UPT asigură, din venituri proprii, participarea lor la concursuri, atât la etapele naționale, cât și internaționale.

Acces la evenimente culturale

Universitatea Politehnica Timișoara acordată o atenție deosebită și domeniului cultural-artistic. În acest sens, UPT a dezvoltat protocoale de colaborare cu principalele instituții din oraș pentru a facilita accesul studenților la evenimente culturale, academice, sociale şi sportive prin acordarea de vouchere gratuite sau bilete la preț redus.

Oportunități de studiu și practică în străinătate Erasmus+

Prin programele Erasmus+ studenții pot studia un semestru în țări din Uniunea Europeană și nu numai. Câteva dintre țările cu care UPT are încheiate acorduri sunt: Germania, Italia, Spania, Slovacia, Iordania și Croația

Restaurante studențești

Studenții UPT au posibilitatea de a servii masa în restaurantele studențești, aceasta fiind subvenționată de universitate, contribuția studentului fiind de numai 10 lei.

Baze sportive

UPT oferă cele mai bune alegeri din Europa Centrală și de Est, în termeni de facilități sportive. Dispune de două baze sportive, care cuprind numeroase facilități pentru studenții sportivi și nu numai: săli de fitness, terenuri de fotbal (acoperite și în aer liber), terenuri sintetice de minigolf, handbal și baschet, bazine de înot (interior și exterior), etc.

Bibliotecă universitară

BCUPT este una dintre cele mai moderne biblioteci din țară, oferind utilizatorilor acces gratuit la resursele şi serviciile documentare necesare procesului de învățământ şi cercetare. Studenții beneficiază gratuit de: săli de lectură la fiecare etaj, sală de lectură deschisă 24/7, 5 săli de studiu grup, 4 copy center-uri, sistem de auto-împrumut/restituire, etc.

E-mail și cont instituțional dedicat

Platforma student.upt.ro permite studenților să vizualizeze și să semneze contractul de studii, să transmită dosarul de bursă socială, respectiv să plătească prin intermediul unui modul de plată online taxele de școlarizare și alte tipuri de taxe.

Stagii de practică sau angajare în companiile partenere

Încă din anul 2, studenții de la Universitatea Politehnica Timișoara sunt ghidați în alegerea unor locuri de practică potrivite, conform specializării pe care o urmează, fiind îndrumați de către profesorii coordonatori responsabili cu practica studențească.

Parteneriate cu companii

Implicarea companiilor naționale și multinaționale: stabilirea specializărilor și a structurii acestora în concordanță cu cererea pieței muncii (Comitetul Director); dotarea de laboratoare; burse private; stagii de practică; stagii de pregătire a proiectelor de diplomă; angajarea de absolvenți; proiecte de cercetare.

Implicarea în comunitate, voluntariat

Studenții UPT sunt încurajați să se implice în orice acțiuni care contribuie la consolidarea comunității (campanii de ecologizare, donare de sânge, voluntariat ș.a.m.d.).

Tabere gratuite în vacanţele de vară

Oferim studenților oportunitatea de a trăi experiențe inedite la munte sau la mare alături de colegii de studiu.

Ligi studențești

Ligile studențești facilitează integrarea studenți la facultate și organizează evenimente dedicate. Fiecare facultate are o ligă.

Poli Card

Poli Card un proiect dedicat întregii comunități UPT (studenți și angajați), care constă într-un pachet de beneficii (discount-uri) aplicabil la mai mulți agenți economici din Timișoara, dar și la magazine online. Librării, centre medicale, cafenele, restaurante, etc.

Burse

• Burse din venituri proprii UPT pentru încurajarea performanței și a activităților extracurriculare: media 10 pe an universitar este recompensată cu 500 lei/ lună.

• Burse pentru studenții care obțin premii la concursuri studențești naționale și internaționale: 400 lei / lună.

• Burse pentru candidații admiși pe baza distincțiilor obținuțe la olimpiadele internaționale: 500 lei/ lună.

• Burse oferite de companii.

• Burse pentru stagii în străinătate prin programul Erasmus+ (292 universități) şi prin acorduri bilaterale (Germania, Franţa, Spania, Anglia, Cipru, Olanda, etc.)

• Alte tipuri de burse ››

* Toate tipurile de burse se pot cumula în funcție de fondul de burse alocat.

Bursă
socială

580 lei

Bursă de
merit 1

700 lei

Bursă de
merit 2

600 lei

Bursă de
performanță 1

1000 lei

Bursă de
performanță 2

800 lei

* Limitele de medie:

Performanță 1: media 10.00

Performanță 2: media cuprinsă între 9.50 - 10.00

Merit 1: media cuprinsă
între 9.00 - 9.50

Merit 2: media cuprinsă
între 7.50 - 9.00